Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Erasmus+ mobilnosti u obrazovanju odraslih omogućuju učenje u inozemstvu djelatnicima i polaznicima ustanova

Program Erasmus+ otvoren je ustanovama, udrugama i ostalim organizacijama koje provode formalne i neformalne programe obrazovanja te javnim tijelima u tom području, i pruža im se prilika, među ostalim, sudjelovanja u projektima mobilnosti u inozemstvu, rečeno je na predstavljanju mogućnosti programa Erasmus+ u području obrazovanja odraslih. Događanje je održano 7. prosinca 2023. u Kući Europe u Zagrebu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, a sudjelovalo je četrdesetak zainteresiranih prijavitelja Erasmus+ projekata.

Žena drži predavanje pred punom dvoranom. Na zidu uz publiku nalaze se zastave država članica EU.

Sudionicima su predstavljeni praktični detalji o dijelu programa Erasmus+ kojim se financiraju mobilnosti u svrhu usavršavanja i stjecanja iskustva osoblja i polaznika. Također je objašnjeno kako se provode projekti te kako sudjelovanje u Erasmusu+ može pomoći u unaprjeđenju rada organizacija. Iskusni korisnici, Erasmus+ ambasadori, prenijeli su svoja iskustva kako bi primjerima dočarali prilike koje nudi Erasmus+ u ovom području i pokazali njegov učinak na organizacije i pojedince.

Uz Erasmus+ smo stekli nove vještine i znanja te upoznali rad sličnih ustanova za obrazovanje odraslih u Europi.

Ana Majurić Pučko otvoreno učilište Zagreb

Održan je i rad u grupama tijekom kojega su sudionici događanja imali priliku izložiti svoju projektnu ideju i dobiti informaciju o tome kako ju ostvariti.

Ovo je događanje dio aktivnosti koje Agencija za mobilnost i programe Europske unije provodi kako bi educirala i inspirirala potencijalne prijavitelje Erasmus+ projekata. Prošli je tjedan Europska komisija objavila natječaj za program Erasmus+ za 2024., a natječajni rok za prijavu projekata mobilnosti je 20. veljače 2024.

Pročitajte više o Erasmus+ mogućnostima u području obrazovanja odraslih.