Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Održan informativni dan za MSCA Postdoktorske stipendije

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 17. svibnja 2022. informativni dan iz područja Marie Skłodowska – Curie djelovanja za Postdoktorske stipendije.

List i mikroorganizmi
Foto: Europska komisija

Cilj informativnog dana, kojem je prisustvovalo 77 sudionika, bio je upoznati potencijalne prijavitelje projekata s pravilima natječaja. Također, tijekom informativnog dana Sandra Vidović predstavila je inicijativu ERA4Ukraine stipendiju i analizu sudjelovanja hrvatskih prijavitelja u MSCA djelovanjima u prethodnom okvirnom programu za istraživanje i inovacije, Obzor 2020. Proces evaluacije i korisne savjete za pisanje projektnog prijedloga predstavila je dr.sc. Nella Lonza. Dodatno, Ivan Makovec predstavio je EURAXESS alate za karijerni razvoj istraživača te mogućnosti umrežavanja za postdoktorande i znanstvene organizacije putem EURAXESS portala, MSCA matchmaking platforme te Funding & Tenders opportunities portala. Zaključno, Zorana Barišić, nacionalna koordinatorica nacionalnih osoba za kontakt iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, predstavila je nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU.

Dostupne su prezentacije i dodatni korisni materijali te program održanog informativnog dana.

MSCA Postdoktorske stipendije su namijenjene istraživačima s doktoratom, s ciljem jačanja kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu, međusektorsku i međudisciplinarnu mobilnost. Podsjećamo, natječaj je otvoren do 14. rujna 2022. te je u njegovu okviru predviđeno 257 milijuna eura bespovratnih sredstava. Više informacija o natječaju pronađite na mrežnoj stranici Obzor Europe.

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga slobodno se obratite MSCA nacionalnim osobama za kontakt na e-mail sandra.vidovic@ampeu.hr te ivan.makovec@ampeu.hr.