Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Održan Obzor Europa nacionalni informativni dan: MSCA doktorske mreže

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 2. lipnja 2023. informativni dan iz područja Marie Skłodowska – Curie djelovanja za doktorske mreže. Cilj informativnog dana, na kojem je prisustvovalo 26 sudionika, bio je upoznati potencijalne prijavitelje projekata s pravilima natječaja doktorskih mreža te mogućnostima koje se nude u okviru MSCA konzorcijskih projekata.

Dio vizuala programa Obzor Europa za MSCA

Tijekom informativnog dana predstavljeni su detalji natječaja MSCA doktorskih mreža u 2023. te mentoriranje u MSCA Doktorskim mrežama. Također, predstavljeni su uspješni primjeri projektnih prijava na MSCA doktorske mreže Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (projekt AI for Vision Zero in Road Safety) te Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (projekt BiodeCCodiNNg) kao i iskustva u pisanju projektnih prijava i provedbi projekata. Naposljetku su predstavljeni alati za umrežavanja za hrvatske znanstvene organizacije, mogućnosti u okviru inicijative EURAXESS s fokusom na usluge i publikacije EURAXESS centra te sustav podrške prijaviteljima projekata MSCA programa kao i aktivnosti sustava podrške u 2023. godini.

Dostupne su prezentacije održanog informativnog dana.

Putem MSCA doktorskih mreža financiraju se konzorcijski projekti, sastavljeni od sveučilišta, istraživačkih i znanstvenih centara, pripadnika neakademskog sektora, a s ciljem osposobljavanja nove generacije doktorskih studenata. Natječajne aktivnosti obuhvaćaju prekograničnu i međusektorsku mobilnost s ciljem postizanja izvrsnosti i inovativnog istraživanja, ali i mogućnosti prijenosa stečenih znanja i iskustava kao i jačanja kapaciteta istraživačkih organizacija. Također, potiče se uključenost neakademskog sektora, industrije i poduzetništva.

Podsjećamo, natječaj za MSCA doktorske mreže otvoren je do 28. studenog 2023. te je u njegovu okviru predviđeno 434,8 milijuna eura bespovratnih sredstava. Više informacija o natječaju dostupno je na portalu Europske komisije Funding & tender opportunities.

Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga slobodno se obratite MSCA nacionalnim osobama za kontakt na e-mail ivan.makovec@ampeu.hr te sandra.vidovic@ampeu.hr.