Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Održan WIDERA Informativni dan za hrvatske prijavitelje, 12. prosinca 2023.

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 12. prosinca 2023. WIDERA Informativni dan za hrvatske prijavitelje u virtualnom okruženju putem MS Teams platforme.

Vizual Obzora Europske unije za Wideru - informativni dan za hrvatske prijavitelje

Cilj informativnog dana, kojemu je prisustvovalo oko sedamdeset sudionika, bio je upoznati potencijalne hrvatske prijavitelje projekata s mogućnostima sudjelovanja u području Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (WIDERA). Informativni dan bio je namijenjen istraživačima i voditeljima projektnih i istraživačkih timova, administrativnom osoblju koje pruža potporu aktivnostima istraživanja i inovacija u organizacijama iz akademskog i neakademskog sektora, malom i srednjem poduzetništvu kao i nacionalnim i regionalnim tijelima u području istraživanja i inovacija.

U prvom dijelu informativnog dana, nakon pozdravne riječi i kratkog uvoda u program Obzor Europa (Mirjana Vuk, voditeljica Odjela za tematska područja Okvirnih programa EU-a, u ime Agencije za mobilnost i programe EU), predstavljen je nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a, mogućnosti za hrvatske prijavitelje u okviru projekta NCP_WIDERA.NET i područje Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (ERA) s osvrtom na otvorene natječaje (Excellence Hubs, ERA Chairs).

U drugom dijelu programa predstavljena su dva primjera dobre prakse. Prvi projekt Croatia -Cyprus Excellence Hub on Eco-Innovative Technologies for Healthy and Productive Seas („SeaTecHub“) predstavio je prof. dr. sc. Ioannis Kyriakides, voditelj projekta, Sveučilište u Nikoziji, Cipar. Drugi projekt, ERA Chair in Internet of Underwater Things at LABUST (UWIN-LABUST) predstavio je prof. dr. sc. Nikola Mišković, voditelj projekta, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Dostupan je program događanja.

Prezentacijama i video snimci događaja možete pristupiti na sljedećoj poveznici. Ako ćete imati poteškoće u pristupu molimo Vas da materijale preuzmete na sljedećoj poveznici (1Gb) unutar 30 dana od ove objave (13.12.2023.).

Sve informacije o programu Obzor Europa pronađite na hrvatskom portalu: www.obzoreuropa.hr