Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Održana je radionica za pisanje projektnog prijedloga za Marie Skłodowska – Curie aktivnosti Razmjenu osoblja

Ilustracija žene koja drži u rukama okruglu tikvicu u kojoj su nacrtane građevine

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 21. siječnja 2022. godine radionicu za pisanje projektnog prijedloga za Marie Skłodowska – Curie aktivnosti Razmjenu osoblja.

Cilj radionice, na kojoj je prisustvovalo 64 sudionika, bio je povećati stopu uspješnosti hrvatskih prijavitelja u ovom prestižnom europskom programu financiranja znanstvenog istraživanja, koji je dio programa Obzor Europa, te pružiti praktične savjete pri izradi projektnih prijedloga.

Za materijale radionice, slobodno se obratite MSCA nacionalnim osobama za kontakt.

Pozivanju se hrvatske organizacije, koje prijavljuju projektni prijedlog na ovogodišnji natječaj za MSCA Razmjenu osoblja, da nam slobodno pošalju projektne prijedloge na dodatno komentiranje, zaključno s 25. veljače 2022. godine.

Natječaj za MSCA razmjenu osoblja odnosi se na konzorcijske projekte koji se provode putem kratkoročne međunarodne, međusektorske i interdisciplinarne razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija. Jedan od ciljeva provedbe je prijenos znanja i vještina te povećavanje istraživačkih i inovacijskih kapaciteta organizacija. Natječaj je namijenjen akademskim i neakademskim organizacijama iz cijelog svijeta te predstavnicima industrijskog i poslovnog sektora.

Natječaj je otvoren do 9. ožujka 2022. godine te je u njegovu okviru predviđeno 72,5 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Više informacija o natječaju dostupno je na portalu Europske komisije Funding & tender opportunities. Za detaljnije informacije o pravilima natječaja, pisanja projektnog prijedloga slobodno se obratite MSCA nacionalnim osobama za kontakt na mail sandra.vidovic@ampeu.hr te ivan.makovec@ampeu.hr.