Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Održana svečana dodjela Državne nagrade za humanitarni rad i Državne nagrade za volontiranje za 2021. godinu

U srijedu, 6. srpnja uručene su Državna nagrada za humanitarni rad i Državna nagrada za volontiranje za 2021. godinu. Državne nagrade najveće su priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, promicanju volonterstva i volontiranje.

Dobitnici državnih nagrada ispred prezentacijskog platna

Državnu nagradu za humanitarni rad i Državnu nagradu za volontiranje za 2021. godinu uručili su državni tajnici u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš i Marija Pletikosa. Dobitnici godišnje Državne nagrade za humanitarni rad za 2021. godinu su Udruga žena sv. Nedjelja „Mendula“ te Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Udruga žena sv. Nedjelja „Mendula“ u sedam godina postojanja, organizirala je i provela 19 humanitarnih akcija u kojima su prikupljena značajna financijska sredstva, te koja su u iznosu od gotovo 900 tisuća kuna dodijeljena korisnicima.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko moslavačke županije kroz pružanje socijalnih usluga skrbi za 288 djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Državna nagrada za volontiranje za 2021. godinu dodijeljene su Anji Dergez, Oliveri Kapetanović i Centru za nestalu i zlostavljanu djecu.

Svojim radom u području volonterstva Anja Dergez i Olivera Kapetanović aktivirale su lokalnu zajednicu, potaknule veći angažman mladih i umirovljenika u volonterskim aktivnostima te doprinijele razvoju volonterstva u Hrvatskoj.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu kroz djelovanje okupio je i razvio mrežu stručnjaka za provođenje projekata pružanja socijalnih usluga u Hrvatskoj. Aktivnostima koje provodi Centar radi na promicanju, razvoju i unaprjeđenju prava djece i mladih, prevenciji nasilja i zlostavljanje djece i mladih te pruža podršku u slučajevima nestanka djece.