Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Održane CEEPUS ljetne škole 2023. u okviru mreže VetNEST

U okviru mreže VetNEST - Veterinary Network of European Student and Staff Transfer ove su godine tijekom srpnja i kolovoza održane još tri ljetne škole: VetNEST Summer School Animal Welfare, Veterinary Ethics and Law and Communication Skills; Lipizzan Tour 2023; Ljetna škola akvakulture.

Mladi stoje i poziraju za fotografiju, podijeljeni su u dva dijela. U sredini fotografije, između dvije grupe mladih, je konj i vidljiva mu je samo glava.

Ovogodišnja četvrta po redu ljetna škola VetNEST Summer School Animal Welfare, Veterinary Ethics and Law and Communication Skills održana je od 10. do 14. srpnja 2023. godine i po prvi puta je organizirana na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Ljetnoj školi sudjelovalo je 26 studenata s veterinarskih visokoobrazovnih ustanova okupljenih u udruženju VetNEST iz ukupno devet zemalja (Poljske, Češke, Austrije, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Hrvatske).

Nastavni program Ljetne škole objedinjuje više disciplina različitih područja koje se nadovezuju na dobrobit životinja, a sve s ciljem da se polaznicima, budućim veterinarima, omogući potpuno razumijevanje nastavne materije i primjena stečenog znanja. Nastava je održana kroz pet dana od kojih je jedan dan bio praktični rad na terenu koji je organiziran u Zootehničkom praktikumu Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima.

Lipizzan Tour 2023, ljetna škola u organizaciji VetNEST CEEPUS Beč, Austrija, održana je od 9. do 11. kolovoza 2023. godine. Petnaest studenata i dvije voditeljice (s Veterinarskih fakulteta iz Ljubljane i Zagreba) posjetili su ergele Piber i Heldenberg i uživali u Španjolskoj školi jahanja uz lipicance.

Studenti su posjetili i Klinike za konje Veterinarskog Fakulteta Sveučilišta u Beču gdje su profesori i djelatnici pružili uvid u dnevne aktivnosti klinika za reprodukciju, unutarnje bolesti i kirurgiju.

A i ove je godine u organizaciji Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana međunarodna Ljetna škola akvakulture (Summer School in Aquaculture) unutar mreže VetNEST.

Ljetna škola održana je od 16. do 23. srpnja, a na njoj je sudjelovalo jedanaest studenata s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu i Sarajevu. Teoretski dio nastave održan je na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu, a praktična je nastava bila na ribogojilištima i preradama salmonidnih vrsta niz rijeku Neretvu pa sve do neumskih uzgajališta orade i brancina, odnosno uzgajališta dagnji i kamenica u Stonu.

Galerija