Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Okupljanje mladih iz cijele Europe u Rijeci u okviru Discover EU inicijative

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka (CTK) organizirala je drugo ovogodišnje međunarodno događanje namijenjeno putnicima Discover EU inicijative. U okviru atraktivnog programa i bogatih aktivnosti, mladi iz cijele Europe i lokalne zajednice su imali priliku međusobno se upoznati, razmijeniti dojmove putovanja i zajednički istražiti grad Rijeku.

Mladi sjede u prostoriji za stolovima
Druženje mladih u prostorijama CTK Rijeka

Meet-up u Rijeci je međunarodni događaj koji svaka nacionalna agencija organizira u svojoj državi za putnike DiscoverEU inicijative. Tako je AMPEU, zajedno s Centrom tehničke kulture Rijeka od 14. do 16. srpnja 2023. organizirao događanje na kojemu je sudjelovalo 20-ak DiscoverEU putnika iz 7 zemalja – Danske, Italije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Poljske i Norveške i lokalne zajednice. Kultura i kulturna baština bila je tema i ovogodišnjeg događaja.

Tri djevojke stoje ispred oglasne ploče na ulici grada i čitaju obavijesti
Upoznavanje grada Rijeke kroz Avanturističku igru koju je osmislio Centar tehničke kulture Rijeka

Prvi dan meet-upa obuhvaćao je aktivnosti upoznavanja grada Rijeke kroz igranje Avanturističke igre, dok su drugi dan istraživali otok Cres na izletu brodom te se u večernjim satima zabavljali na glazbenom festivalu.

Grupa mladih stoji ispred broda
Izlet brodom prema otoku Cresu

Discover EU inicijativa

Inicijativa Discover EU omogućuje brojnim mladim ljudima upoznavanje čudesne raznolikosti europske kulturne baštine. Namijenjena je osamnaestogodišnjacima koji vole putovanja, pustolovine, nova poznanstva i otkrivanje Europe. Iskustvo putovanja mladim osobama omogućuje da iskoriste prednosti slobode kretanja u Europskoj uniji, putujući otkriju raznolikost Europe, povežu se s ljudima s cijelog kontinenta i u konačnici bolje upoznaju sebe. Discover EU je dio obitelji programa Erasmus+ u području mladih te je kao aktivnost namijenjena mladima od 18 godina i organizacijama koje rade s njima.

Za više informacija posjetite DiscoverEU mrežnu stranicu te Europski portal za mlade.

Galerija