Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Otvoren E+ jesenski rok za osoblje i polaznike u obrazovanju odraslih

Erasmus+ i ove jeseni omogućuje realizaciju projekata mobilnosti organizacijama za obrazovanje odraslih poput pučkih otvorenih učilišta, knjižnica, muzeja, centara za učenje jezika, udruga i drugih. Priliku za odlazak na mobilnosti i usavršavanje u inozemstvu imaju zaposlenici, ali i polaznici programa za obrazovanje odraslih, od nezaposlenih osoba do umirovljenika s posebnim ciljem uključivanja osoba s manje mogućnosti.

Ruka koja lista bilježnicu
Foto: Unsplash

Jesen je stoga prilika da steknete nova iskustava, vještine i ojačate vašu organizaciju. Jedan od naših Erasmus+ ambasadora, Davor Špoljar (ravnatelj Muzeja grada Pregrade i Erasmus+ ambasador) svoje putovanje započeo je kroz mobilnost osoblja:

„Sudjelovanje u programu Erasmus+ omogućilo mi je stjecanje novih znanja i vještina u različitim europskim zemljama, a osobito su mi bile korisne mobilnosti po modelu promatranja tuđeg rada svojih kolega muzealaca u nekim od najsuvremenijih muzeja u Europi, poput Staatliche Museen zu Berlin u Njemačkoj i Van Abbe Museum u Eindhovenu u Nizozemskoj kroz naš Erasmus+ projekt Seniori za baštinu.“

I vaše Erasmus+ putovanje može započeti već ove jeseni odabirom aktivnosti koja najviše odgovara potrebama vaše ustanove, zaposlenika ili polaznika.

Kako smo i naveli, kratkoročni projekti za mobilnost polaznika i osoblja u obrazovanju odraslih (KA122-ADU) omogućuju:

  • Osoblju: profesionalno usavršavanje kroz aktivnosti praćenja rada, tečajeve ili podučavanje drugih 
  • Odraslim polaznicima: sudjelovanje u grupnoj ili pojedinačnoj mobilnosti u inozemstvu u svrhu učenja 

Rok za prijavu projekata je: 

Mobilnost u svrhu učenja za pojedince (KA122-ADU) 

4. listopada 2022. u 12.00 


Online
prijavne obrasce možete pronaći na Erasmus+ and European Solidarity Corps stranici.

Kako bismo vam olakšali prijavu na jesenski rok, pripremili smo za vas detaljne upute za ispunjavanje prijavnog obrasca:

Osim toga, preporučamo vam da iskoristite i mogućnost besplatnog online individualnog savjetovanja vaše projektne prijave koje je otvoreno od 15. rujna 2022. do 27. rujna 2022. Ispunjeni prijavni obrazac radne verzije potrebno je poslati na odrasli@ampeu.hr. Možete poslati i djelomično ispunjeni prijavni obrazac s naglaskom na dijelove prijave za koje želite povratne komentare.

Više informacija o području obrazovanja odraslih, tko može sudjelovati te mogućnostima kroz koje možete realizirati sve svoje potrebe i ideje, možete pronaći u videu Mobilnost u svrhu učenja u području obrazovanja odraslih.

Za pronalazak partnera preporučamo Epale platformu te video s uputama kako je koristiti  i pronaći partnere.  

Kako biste pronašli još više informacija (Vodič kroz program Erasmus+, dodatne rokove i upute itd.) svakako posjetite našu mrežnu stranicu u dijelu Koraci za sudjelovanje.