Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Otvoren poziv za istraživače na početku karijere u okviru eTwinninga!

Ove godine platforme Europske komisije School Education Gateway i eTwinning, spojit će se u Europsku platformu za školstvo - jedinstven, moderan i pristupačan prostor. Dok nestrpljivo iščekujemo pokretanje buduće platforme, donosimo informaciju o objavi poziva za istraživače na početku karijere, koji je otvoren za predaju radova na temu “Naša lijepa, održiva, zajednička budućnost: škole i novi europski Bauhaus” do 10. veljače 2022.

Nadolazeća integrirana platforma pod nazivom European School Education, omogućit će korisnicima da otkriju i istraže sve sadržaje i usluge na jednom mjestu s ciljem pružanja jedinstvenog i personaliziranog iskustva. Platforma će uvelike pridonijeti profesionalnom razvoju praktičara u obrazovanju i osposobljavanju, kako u Europi tako i šire. Unutar nove platforme, nalazit će se kutak kojim se potiču i prikazuju istraživanja koja provode nastavnici istraživači, istraživači na početku karijere i studenti nastavničkog zvanja.

U tom kontekstu, poziv za istraživače na početku karijere otvoren je za podnošenje radova povezanih s ovogodišnjom temom eTwinninga “Naša lijepa, održiva, zajednička budućnost: škole i novi europski Bauhaus” (“Our Future – Beautiful, Sustainable, Together: Schools and the New European Bauhaus”). Relevantne teme uključuju: inovativni dizajn prostora za učenje, uključivo obrazovanje, obrazovanje o okolišu, dobrobit u školi te mješovito učenje.

Ruke koje tipkaju na laptop
Foto: Unsplash

Ovim pozivom istraživačima na početku karijere nudi se prilika prijaviti te objaviti svoje istraživačke radove na ranije spomenutoj budućoj platformi European School Education te ih ujedno predstaviti na godišnjoj eTwinning konferenciji za učitelje i nastavnike 2022. godine.

Prijave na poziv za sažetke trebale bi sadržavati istraživanje temeljeno na empirijskim dokazima iz nacionalnog i međunarodnog istraživanja i/ili projekata eTwinninga, kao i na teorijskim i metodološkim razmatranjima vezanima uz navedene teme.

Odabrani recenzirani članci iz ovog poziva objavit će se na platformi European School Education.

Rok za predaju prijava je 10. veljača 2022. godine.

Dodatne informacije pronađite na School Education Gateway, europskoj internetskoj platformi za školsko obrazovanje.