Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Poziv na jednodnevnu edukaciju „Kako razvijati Erasmus+ projekte uključivanja i raznolikosti”

Uključivanje i raznolikost jedan su od glavnih prioriteta Erasmus+ programa, a priželjkujemo da svi korisnici Erasmus+ programa svojim projektima doprinose razvoju raznolikih i uključivih zajednica. Zajednica u kojima su sve osobe koje uče dobrodošle, u kojima svi imaju točno onoliko podrške koliko im je potrebno da pokažu sve svoje kapacitete i zajednica u kojima se otvaraju nove prilike za rast i unapređenje životnih šansi.

Skica žarulje nacrtana na školskoj ploči

Vodeći se tom željom pozivamo sve korisnike E+ programa da se prijave na jednodnevnu edukaciju „Kako razvijati Erasmus+ projekte uključivanja i raznolikosti” koja će se održati 14.3.2024. u Mozaik event centru (Slavonska avenija 6) u Zagrebu.

Edukacija je namijenjena organizacijama iz područja obrazovanja (Odgoj i opće obrazovanje; Strukovno obrazovanje osposobljavanje; Visoko obrazovanje; Obrazovanje odraslih) koje imaju barem malo iskustva s Erasmus+ projektima, ali koje do sada nisu razvijale projekte koji doprinose prioritetu uključivanje i raznolikost. One organizacije koje uopće nemaju iskustva s Erasmus+ projektima, a visoko su motivirane i planiraju na Erasmus+ prijaviti projekt uključivanja i raznolikosti mogu se prijaviti samo ako prethodno pogledaju barem jedan od ovih webinara (ovisno o području koje ih zanima):

Napominjemo da tijekom edukacije sudionici neće dobiti tehničke upute o tome kako pisati projekte Erasmus+ projekte. Iz tog razloga je uvjet za sudjelovanje na edukaciji poznavanje Erasmus+ projektnog koncepta i/ ili gledanje webinara iz odabranog područja.

Tijekom edukacije sudionici će imati priliku pobliže se upoznati pojmom socijalnog (isklj)učivanja i pojmom "osobe s manje mogućnosti", primjerima Erasmus+ projekata koji doprinose uključivanju i raznolikosti i utjecaju kojeg ti projekti imaju na osobe s manje mogućnosti. Također, sudionici će dobiti detaljnije informacije o programskim značajkama i mehanizmima za podržavanje uključivanja i raznolikosti koji omogućuju aktivno sudjelovanje osoba s manje mogućnosti u svim aspektima Erasmus+ projekta.

Od sudionika se očekuje izvršavanje pripremnog zadatka kojeg će dobiti uz potvrdu da su izabrani (oko 35 minuta rada kojeg je potrebno napraviti prije početka edukacije) i puno aktivno sudjelovanje u cijelom danu edukacije.

Prijava

Svoje sudjelovanje registrirajte putem prijavnog obrasca. Prijave su otvorene do 15. veljače 2024., a broj mjesta je ograničen. Svi prijavljeni sudionici nakon 22. veljače će zaprimiti obavijest o sudjelovanju na događanju na adresu e-pošte koji su naveli u registracijskom obrascu.

Troškovi

Putne troškove snosi Agencija za mobilnost i programe EU. O načinu refundacije putnih troškova ćemo vas obavijestiti pri odabiru za sudjelovanjem.

Više informacija o rasporedu planiranih aktivnosti potražite u programu događanja.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na e-adresu: tca_obrazovanje@ampeu.hr.

Veselimo se vašem dolasku!