Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Poziv na konferenciju projekta Europe Goes Local: Rad s mladima u lokalnoj zajednici

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 27. listopada u Opatiji organizira završnu konferenciju trećeg vala projekta “Europe Goes Local - Supporting Youth Work at the Municipal Level” pod nazivom Rad s mladima u lokalnoj zajednici: gdje smo sad i kako nastavljamo dalje.

Četvero mladih ljudi stoji u šumi, okrenuti leđima prema kameri.
Freepik

Zanima vas rad s mladima u lokalnoj zajednici? Dolazite iz jedinice lokalne samouprave ili udruge mladih i za mlade? Zanima vas što su gradovi i općine radile u području rada s mladima? Koje su bile prepreke i mogućnosti? Kako provesti zanimljive europske prakse u lokalnoj zajednici? Želite saznati više o tome kako sudjelovati u projektu “Europe Goes Local” i utjecati na kvalitetu života mladih u svom mjestu?

Europe Goes Local” trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja 22 nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jednom strateškom partnerstvu. U projekt su, od 2016. godine, na nacionalnoj razini izravno uključena 44 grada, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima. Dosad su u Hrvatskoj provedena tri ciklusa aktivnosti projekta, a konferencija je prilika za predstavljanje dosadašnjih rezultata i najavu novog izdanja Europe Goes Local projekta.

Na konferenciji ćemo raspraviti kako gradovi i općine mogu poduprijeti i unaprijediti lokalni rad s mladima, te predstaviti primjere dobre prakse, rezultate jednogodišnjeg rada na izradi i realizaciji planova gradova uključenih u provedbu nedavno završenog 3. izdanja projekta u Hrvatskoj. Također, sudionici će biti upoznati s time što nam Europa nudi kroz razvoj lokalnog rada s mladima, a poseban naglasak će se staviti na praktične primjere projekata koje provode institucije i organizacije civilnog društva.

Konferencija će poslužiti i kao platforma na kojoj će se prisutnim jedinicama lokalne samouprave uputiti poziv za sudjelovanje u nastavku projekta pa je sudjelovanje na konferenciji ujedno i izvrsna prilika za upoznavanje s detaljima projekta i dobrobitima sudjelovanja za jedinice lokalne samouprave.

Konferencija će se održati u petak, 27. listopada 2023. godine u Opatiji, u hotelu Admiral, Ulica Maršala Tita 139, od 12:00 do 16:00 sati.

Organizator pokriva troškove puta javnim prijevozom.

Pozivamo vas da se prijavite na konferenciju putem prijavnog obrasca, do 29. rujna 2023. godine. te da pogledate okviran program konferencije.
Broj sudionika je ograničen, a potvrdu sudjelovanja, detaljan program konferencije i upute o povratu putnih troškova dobit ćete nakon zatvaranja prijava.

U slučaju dodatnih pitanja, slobodno kontaktirajte kontakt osobu projekta, Petru Pekicu, na e-mail pekica.petra@gmail.com.

Veselimo se vašem dolasku!