Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Poziv na prijavu za sudjelovanje na Euroguidance prekograničnom seminaru u Rigi

Euroguidance centar Hrvatska u suradnji s centrima Euroguidance mreže iz 12 europskih zemalja od 7. do 9. studenoga 2022. u Rigi, Latvija, organizira Euroguidance prekogranični seminar na temu „Hope in Times of Uncertainty“ (Nada u neizvjesnim vremenima).

Tema seminara

Hope in Times of Uncertainty

(Nada u neizvjesnim vremenima)

Mjesto održavanja

Riga, Latvija

Vrijeme održavanja

7. – 9. studenoga 2022.

Rok za prijavu

2. listopada 2022.

Radni jezik seminara

engleski

Prekogranični seminari održavaju se od 2005. godine, a namijenjeni su praktičarima, donositeljima odluka i svim relevantnim dionicima iz područja profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

Što je Euroguidance centar Hrvatska?
Euroguidance centar Hrvatska europska je inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije (dalje u tekstu: Agencija) s ciljem poticanja međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja te promicanja europske dimenzije u sustavu profesionalnog usmjeravanja u Republici Hrvatskoj.

Tema i sadržaj seminara
Tijekom trodnevnog seminara međunarodni će stručnjaci, praktičari iz područja profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja voditi radionice posvećene ovogodišnjoj temi seminara – „Hope in Times of Uncertainty“ (Nada u neizvjesnim vremenima). Seminar će također pružiti pregled trenutnog stanja u području obrazovanja i zapošljavanja, vezano za temu upravljanja neizvjesnošću u kontekstu planiranja karijere i donošenja karijernih odluka. Ovakvim se pristupom sudionicima seminara, savjetnicima iz ukupno 12 zemalja – Austrije, Češke, Hrvatske, Latvije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke, Srbije i Portugala – omogućuje umrežavanje s kolegama te razmjena iskustava i inovativnih pristupa u profesionalnom usmjeravanju.

Tko se može prijaviti
Prijaviti se mogu stručni suradnici psiholozi i pedagozi te stručni suradnici drugih usmjerenja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj. Minimalno potrebno iskustvo u pružanju usluga profesionalnog usmjeravanja u obrazovanju je godinu dana. Preduvjet za sudjelovanje na seminaru je poznavanje engleskog kao radnog jezika seminara (minimalno B1 razina), što se dokazuje ispunjavanjem prijavnog obrasca na engleskom jeziku. Skrećemo pozornost da prijavitelj mora imati suglasnost zakonskog predstavnika ustanove za prijavu (u trenutku prijave dovoljna je usmena suglasnost).

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac dostupan na mrežnim stranicama Agencije te svoj životopis u Europass formatu na engleskom jeziku dostaviti na adresu e-pošte euroguidance@ampeu.hr s naznakom „Prijava za Euroguidance prekogranični seminar 2022.“ zaključno s 2. listopada 2022. Obrazac za izradu životopisa u Europass formatu možete pronaći na www.europass.eu.

Postupak odabira prijavitelja
Euroguidance centar Hrvatska će nakon isteka roka za prijavu provjeriti formalnu prihvatljivost kandidata, a zatim na temelju procjene prijavne dokumentacije odabrati tri kandidata koji će sudjelovati na Euroguidance prekograničnom seminaru. Svi prijavljeni kandidati zaprimit će potvrdu o primitku prijave po finaliziranju prijave (dostavi Europass životopisa i ispunjavanju web obrasca), a odabrani prijavitelji će zaprimiti i obavijest o odabiru najkasnije do 14. listopada 2022. Obavijest o odabranim prijaviteljima bit će javno objavljena na istoj mrežnoj stranici Agencije na kojoj je objavljen ovaj Poziv za prijavu.

Financijska potpora
Euroguidance centar Hrvatska u cijelosti pokriva kotizaciju za sudjelovanje na seminaru, troškove smještaja i putovanja, na temelju ugovora koji Agencija sklapa sa organizacijom odabranog prijavitelja.

Više informacija možete pronaći na nižim poveznicama, a dodatno nas možete kontaktirati putem elektroničke pošte na euroguidance@ampeu.hr .

Obrada osobnih podataka
Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za prikupljanje i obradu osobnih podataka koje su naveli u prijavi, uključujući javnu objavu osobnih podataka, u svrhu provedbe ovog natječaja. Više o obradi osobnih podataka možete pročitati u Općoj obavijesti o obradi osobnih podataka dostupnoj na mrežnim stranicama Agencije.

Informacije
Za dodatne informacije obratite nam se na euroguidance@ampeu.hr. Kontakt osoba u Agenciji je Mia Trcol, tel. +385 (0)1 5497 898, fax. +385 (0)1 5005 699.

Agencija zadržava pravo izmjena i dopuna ovog Poziva. Eventualne izmjene i dopune Poziva objavit će se na mrežnim stranicama Agencije (https://ampeu.hr/).

Dokumenti za prijavu: