Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Poziv udrugama na predstavljanje sustava osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa udruga Skockano

“Skockano” tim poziva zainteresirane organizacije civilnog društva koje provode različite oblike obrazovnih aktivnosti na prezentaciju Sustava Skockano.

Prikaz ruke koja slaže šarene pravokutnike jedan na drugi
skockano.goo

Predstavljanje će se održati online putem Zoom-a 23. studenoga 2022., od 10-11 sati, a prijaviti se možete putem obrasca do 21. studenoga 2022.

O čemu se radi?

Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa Skockano je pionirski inovativni poduhvat kojim se želi doprinijeti regulaciji u sektoru civilnog društva uvođenjem standarda kvalitete u radu sa zajednicama i različitim grupama.

Razvile su ga članice GOOD inicijative kako bi podržale udruge u unapređenju svog obrazovnog rada te sada, nakon pilot faze, što većem broju udruga predstavile Sustav te dobrobiti koje mogu od njega imati. Sustav je pristupačan i besplatan, sastoji se od standarda i kriterija te nudi mogućnost dobivanja oznake kvalitete kojom se jamči polaznicima obrazovnih programa i suradnicima da organizacija prati standarde kvalitete u svom obrazovnom radu.

Na prezentaciji ćete imati priliku saznati kako je Sustav zamišljen, od čega se sastoji, čemu i kako služi te na koji način ga organizacije civilnog društva mogu koristiti za unapređenje svog rada u području obrazovanja. Najavit će se i novi ciklus poziva za proces evaluacije i dodjele oznaka za organizacije i obrazovne programe te objasniti što je potrebno za prijavu. Prezentaciju će održati članice projektnog tima koji je razvio Sustav – Lovorka Bačić (CMS) i Maja Šarić (FSO) te Diana Kovačić – članica udruge Žmergo koja već nosi oznaku kvalitete. Njih ćete moći pitati sve što vas još dodatno zanima vezano za korištenje Sustava, iskustvo prijave za oznaku kvalitete, motivaciju za i dobrobit udruga da koriste ovaj Sustav ili štogod drugo.

Sustav je razvijen u okviru projekta “SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju” koji je i podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova

Više informacija pročitajte na poveznici.