Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Pridružite se prvom Forumu za digitalno obrazovanje i doznajte što nas čeka u budućnosti!

Europska komisija 22. ožujka organizira prvi forum dionika digitalnog obrazovanja. Riječ je o prvom velikom online europskom događaju o digitalnom obrazovanju koji će okupiti širok raspon dionika i partnera iz cijele EU iz političkih i akademskih krugova vezanih uz područje digitalnog obrazovanja u privatnom i javnom sektoru u Europi.

Ilustracija na temu digitalnog obrazovanja na kojoj se nalazi petero ljudi i laptop
Izvor: Europska komisija

Opsežna savjetovanja s dionicima provedena tijekom oblikovanja Akcijskog plana za digitalno obrazovanje (2021. – 2027.) pokazala su da je potrebno ojačati suradnju i dijalog dionika u području digitalnog obrazovanja. Od izbijanja pandemije uzrokovane koronavirusom, digitalno obrazovanje postalo je važan politički prioritet diljem Europske unije (EU). Forum dionika digitalnog obrazovanja međusektorski je online događaj koji okuplja različite dionike sa svrhom unaprjeđenja digitalne transformacije usmjerene na osobe u području obrazovanja i osposobljavanja diljem Europe. Kreatori politika na europskoj i nacionalnoj razini, praktičari i akademici, predstavnici civilnog društva i gospodarstva vođeni su zajedničkim ciljem promicanja transformacije obrazovanja i osposobljavanja u Europi kako bi učenicima pružili visokokvalitetan, uključiv i učinkovito digitaliziran sustav. Drugim riječima, raspravljat će se o provedbi digitalnog obrazovanja – u kontekstu politike i prakse – na europskoj, nacionalnoj i regionalnoj razini.

Na događanju će sudjelovati i povjerenica Europske komisije za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade, Mariya Gabriel, izvršna potpredsjednica Margrethe Vestager, predsjedništvo Vijeća EU-a i članovi Europskog parlamenta. Kako bi se osigurao dinamičan i interaktivan događaj, format događanja uključit će pitching sesije, demonstraciju alata i okvira, intervjue, tematske panel rasprave i sl. U poslijepodnevnim satima planirana je podjela u tri paralelna bloka, gdje je moguće odabrati prisustvovanje sesijama vezanim uz teme:

 • ekosustava digitalnog obrazovanja
 • digitalne kompetencije
 • važnosti suradnje za kvalitetno digitalno obrazovanje.

Sesije će pokriti široku paletu tema poput podrške nastavnicima za digitalnu tranziciju, zajednički rad sa sektorom obrazovne tehnologije (EdTech) kao i temu umjetne inteligencije.

Detaljnije informacije:

Događaj će se održati online 22. ožujka 2022., od 10:00 do 17:55 sati, a livestream će biti dostupan na mrežnoj stranici Foruma, uključujući i dnevni red. Na poveznici se registrirajte na događanje.

Za dodatna pitanja ili informacije slobodno kontaktirajte EAC-DIGITALEDUCATION-FORUM@ec.europa.eu.