Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Strukovnjaci, obilježimo zajedno 35. godina Erasmusa kroz Europski tjedan vještina!

Godišnja manifestacija Europski tjedan vještina održat će se od 16. do 20. svibnja diljem Europe na temu zelene tranzicije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Kroz promoviranje talenata i važnosti strukovnog obrazovanja za pojedince i društvo ovo je ujedno i izvrsna prigoda za proslaviti 35. rođendan Erasmusa. Lokalne i nacionalne organizacije pozvane su prezentirati svoje najbolje prakse u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO) na europskoj sceni, na način da svoja događanja registriraju na europsku kartu događanja te svoje priče potom podijele preko društvenih mreža.

Vizual s pozivom promocije VET eventa ili aktivnosti; na desnoj strani nalaze se ženska i muška osoba
Foto: Europska komisija

O Europskom tjednu vještina

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2022. organizira se da bi se prikazale pozitivne strane strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te istaknuli primjeri izvrsnosti i kvalitete. Događanje se organizira uz potporu Europske komisije u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) i Europskom zakladom za osposobljavanje (European Training Foundation) kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Ovogodišnji Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju usredotočen je na temu SOO-a i zelene tranzicije u skladu s vizijom Europske unije koja je postavila cilj postizanja klimatske neutralnosti 2050. godine.

Registrirajte događanje

Registriranjem svog događanja preko službene internetske stranice upisujete se na europsku kartu događanja u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime osiguravate vidljivost i prepoznatljivost kvalitete vaše organizacije i njenog rada u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju na europskoj razini te aktivno sudjelujete u radu europske zajednice strukovnog obrazovanja. Dodatno, prijaviteljima će prilikom registracije biti omogućeni promotivni materijali i alati potrebni za online promociju događanja odnosno aktivnosti.

Podijelite svoje iskustvo

Učenici mogu sudjelovati na način da s drugima podijele svoju uspješnu priču o tome kako SOO poboljšava živote pojedinaca i njihovih zajednica. Inspiraciju možete pronaći u pričama učenika strukovnih škola koji dolaze iz zemalja diljem Europe, koje možete potražiti na stranicama Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Na istoj mrežnoj stranici možete podijeliti i svoju priču te tako i sami postati inspiracija drugima. Također, u ovoj erasmusovoj slavljeničkoj godini ne propustite svoje priče i događanja podijeliti preko društvenih mreža uz korištenje hashtagova: #DiscoverYourTalent, #EUVocationalSkills i #ErasmusPlus.

Prijavite se za Nagrade za izvrsnost

Nagrade za izvrsnost odlična su prilika da predstavite svoju organizaciju ili dodatno promovirate strast i predanost SOO-u. Nagradom se odaje priznanje predanim osobama, organizacijama i izvanrednim projektima te se nagrađuje njihov izniman rad. Ciljevi nagrada su: prepoznati i osigurati vidljivost, motivirati sudionike, poticati izgradnju mreža i novih prilika za karijeru, omogućiti da pobjednici budu prepoznati u svom području stručnosti i doprijeti do građana putem internetskog glasanja.