Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Study in Croatia promovira Hrvatsku kao obrazovnu destinaciju na najvećem europskom sajmu obrazovanja

U sklopu inicijative Study in Croatia Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU-a organiziraju zajednička predstavljanja hrvatskih visokih učilišta na međunarodnim sajmovima visokog obrazovanja kao podrška u promociji u inozemstvu s ciljem privlačenja većeg broja stranih studenata. Ove će godine koncem rujna na najvećem i najpoznatijem europskom sajmu visokog obrazovanja u Rotterdamu svoje će studijske programe na stranom jeziku predstaviti dvanaest hrvatskih visokih učilišta

Roterdam s pogledom na Erasmusbrug - kombinirani most sa užadima i pokretnim mostom, na rijeci Nieuwe Maas. Most povezuje sjeverni i južni dio grada.
photo by The 33rd Annual EAIE Conference and Exhibition

Od 26. do 29. rujna 2023. u Rotterdamu održat će se međunarodni sajam i konferencija EAIE Rotterdam 2023., najveći i najpoznatiji europski sajam visokog obrazovanja koji je prošle godine okupio više od 6400 sudionika iz više od 95 zemalja te konferencija posvećena internacionalizaciji visokog obrazovanja s bogatim trodnevnim programom. Svrha događanja jest podizanje vidljivosti Hrvatske kao obrazovne destinacije, umrežavanje sa stranim visokim učilištima, sklapanje novih partnerstava, upoznavanje specijaliziranih agencija za privlačenje stranih studenata te jačanje prisutnosti u području internacionalizacije visokog obrazovanja.

Ove će godine na sajmu u Rotterdamu svoje studijske programe na stranom jeziku predstaviti dvanaest hrvatskih visokih učilišta: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište PAR i Visoko učilište Algebra.

S ciljem jačanja međuinstitucijske suradnje na promoviranju Republike Hrvatske kao poželjne obrazovne destinacije a povodom sudjelovanja na sajmu i konferenciji EAIE2023, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za mobilnost i programe EU-a posjetit će i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj u Hagu te predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Amsterdamu.

Posjetite mrežnu stranicu Study in Croatia!