Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Sudionici iz 13 zemalja na treningu o razvoju digitalnih kompetencija mladih u Šibeniku

Od 5. do 8. srpnja u Inkubatoru za poduzetništvo i nove tehnologije „Trokut“ odvija se međunarodni trening DO IT in Youth Work za osobe koje rade s mladima o razvoju digitalnih kompetencija mladih osoba.

Sudionici treninga sjede za stolovima u grupama

DO IT in Youth Work organizirala je Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) u okviru Aktivnosti suradnje i osposobljavanja programa Erasmus+ koje služe kao podrška kvalitetnijoj provedbi programa. Glavni cilj treninga je obučiti osobe koje rade s mladima o tehnikama i alatima potrebnim za razvoj digitalnih kompetencija mladih osoba. Sudionici će imati priliku naučiti više o digitalnom radu s mladim osobama, digitalnoj sigurnosti, te kako koristiti različite alate u svom radu. Ukupno ih je dvadeset i dvoje, a dolaze iz čak 13 zemalja: Hrvatske, Poljske, Turske, Litve, Latvije, Estonije, Španjolske, Grčke, Cipra, Italije, Nizozemske, Portugala i Njemačke.

Trening DO IT in Youth work AMPEU je organizirala i provela prvi put u veljači 2020. godine, a nešto više od mjesec dana nakon završetka treninga pokazalo se kako kontinuiran razvoj digitalnih vještina donosi rješenja. U protekle dvije godine područje digitalnog rada s mladima nije se prestalo razvijati, no ovaj je trening namijenjen početnicima, onima koji tek ulaze u to područje. Svi su sudionici prije dolaska na fizičku aktivnost u Šibenik imali zadatak proći kroz četiri online modula kroz koja su upoznali potrebnu terminologiju i dodatno osvježili znanje iz područja mladih i neformalnog učenja.

Domagoj Morić, s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom u području mladih, glavni je trener ovog trodnevnog treninga, a Ivan Decker iz Gradionice sudionicima će održati radionice o Lego blokovima i 3D printu.

Sudionici treninga sjede u dvorani u krugu, govornica drži prezentaciju