Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

TCA trening „EUmbrace Journey“ korak je prema inkluzivnijoj i povezanijoj Europi

Međunarodni trening pod nazivom „EUmbrace Journey“ u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, održan je u Splitu od 7. do 10. svibnja. Ovaj četverodnevni trening pod vodstvom facilitatora Petra Dukića i Lidije Đukes okupio je 22 predstavnika organizacija koje rade s mladima s manje mogućnosti iz 7 zemalja, s ciljem njihovog educiranja i nadogradnje postojećih znanja o stvaranju i provedbi uspješnih projekata Aktivnosti uključivanja u okviru DiscoverEU inicijative.

Poseban naglasak stavljen je na aktivno uključivanje mladih s manje mogućnosti, a sudionici su imali priliku proširiti razumijevanje prepreka s kojima se suočavaju te se upoznati s mogućnostima za njihovo prevladavanje dostupnima u okviru ovog projektnog formata.

Tijekom četiri dana sudionici su imali priliku predstaviti svoje organizacije, međusobno se upoznati i doznati više informacija o Aktivnosti uključivanja u okviru DiscoverEU inicijative. Treneri su za njih pripremili niz radionica na temu uključivosti i raznolikosti kao i detaljnu analizu DiscoverEU Inclusion Action projekata, uz aktivnosti praktične razrade kvalitetnih projekata.

Na trening su se, kao organizacije s iskustvom provedbe ovog projektnog formata, uključile i naše organizacije Natura i kultura i Kreaktiva, koje su na zanimljiv i interaktivan način predstavile putovanja te podijelile neke praktične savjete iz same provedbe.

Trening je zaključen dodjelom Youthpass certifikata, a ako je suditi po povratnim informacijama sudionika, za sve uključene tek je početak budućih uspješnih projektnih priča i suradnji na europskom nivou, pod krovom Erasmus+ programa. Osim toga, ovaj je trening još je jedan korak naprijed prema inkluzivnijoj i povezanijoj Europi u kojoj svi mladi imaju jednake mogućnosti za sudjelovanje u programima mobilnosti.

Galerija