Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

WIDERA: Informativni dan za hrvatske prijavitelje, 12. prosinca 2023.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira WIDERA Informativni dan za hrvatske prijavitelje, koji će se održati u utorak, 12. prosinca 2023. godine s početkom u 10:00 sati u online formatu (MS Teams platforma), s ciljem upoznavanja sudionika o mogućnostima sudjelovanja u području Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (WIDERA).

Ilustracija koja prikazuje grupe ljudi: oca s djecom, medicinsku sestru sa osobom u invalidskim kolicima, kolege koji surađuju, istraživače, djevojku na biciklu. Na ilustraciji se također nalazi stablo i tri zgrade

Cilj widening instrumenata okvirnog programa Obzor Europa je jačanje suradničkih veza diljem Europe i otvaranje europskih mreža za istraživanje i inovacije, doprinos poboljšanju kapaciteta za upravljanjem istraživanjima u zemljama širenja, potpora reformama nacionalnih politika te iskorištavanje potencijala talenata Unije ciljanim djelovanjem.

U uvodnom dijelu programa bit će predstavljene mjere za jačanje sudjelovanja hrvatskih prijavitelja u programima EU-a (Ministarstvo znanosti i obrazovanja) te mogućnosti sudjelovanja u aktivnostima umrežavanja i pretpregleda projektnih prijedloga u okviru mrežnog projekta NCP_WIDERA.NET (koordinator projekta: Nacionalni centar za istraživanje i razvoj, NCBR, Poljska).

U drugom dijelu programa sudionici će dobiti ključne informacije o području WIDERA, uključujući i informacije o trenutno otvorenim natječajima u 2023 / 2024. U završnom dijelu informativnog dana bit će predstavljeni primjeri dobre projektne prakse za Excellence Hubs i ERA Chairs, s ciljem informiranja sudionika o iskustvima u procesu razvoja i prijave projektnih prijedloga.

Informativni dan namijenjen je istraživačima i voditeljima projektnih i istraživačkih timova, administrativnom osoblju koje pruža potporu aktivnostima istraživanja i inovacija u organizacijama iz akademskog i neakademskog sektora, malom i srednjem poduzetništvu kao i nacionalnim i regionalnim tijelima u području istraživanja i inovacija.

Dostupan je preliminarni program.

Informativni dan će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku.

Prijavite svoje sudjelovanje na ovoj poveznici (pod događanje potrebno je odabrati WIDERA informativni dan za hrvatske prijavitelje). Prijave na informativni dan otvorene su do petka 8. prosinca 2023. do 15 sati.

Poveznica na MS Teams platformu sudionicima će biti dostavljena naknadno nakon registracije.

Putem poveznice u Sli.do. aplikaciji sudionici mogu unaprijed postaviti pitanja za predavače prije početka informativnog datuma. Na pitanja će biti odgovoreno na informativnom danu. Pitanja je moguće postaviti do 8. prosinca 2023. do 23:59 sati.

Pratite hrvatski nacionalni portal programa Obzor Europa!