Ilustracija laptopa na kojem sjedi djevojka, a na ekranu laptopa je koverta iz koje izlazi papir na kojemu piše VJESNIK AMPEU

Poštovani i dragi suradnici i korisnici,

na kraju smo prve godine uspješne provedbe nove generacije programâ Erasmus+, Europske snage solidarnosti te Obzor Europa, kao i naših ostalih programâ, mreža i inicijativa. Usprkos pandemijskim izazovima, godinu završavamo s osjećajem zadovoljstva zajedničkim postignućima i relevantnosti našeg zajedničkog rada. Brojne mogućnosti na raspolaganju su hrvatskim građanima i u 2022. u okviru nedavno objavljenih natječaja za programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti te s entuzijazmom i veseljem gledamo unaprijed prema godini u kojoj ćemo zajedničkim snagama nastaviti pretvarati dobre ideje u uspješne projekte koji mijenjaju Hrvatsku nabolje.

Kako biste bili pravodobno informirani i inspirirani za aktivno sudjelovanje u našim programima izradili smo i novu mrežnu stranicu koja vam je dostupna na adresi www.ampeu.hr. Nadalje, o mogućnostima koje nudimo nastavljamo vas informirati i educirati brojnim našim komunikacijskim kanalima, informativnim i promotivnim materijalima kao i brojnim događanjima. Pozivamo vas da zajedno iskoristimo mogućnosti koje putem programâ Europske unije i drugih naših programa Agencija nudi svima koji žele učiti, usavršavati se, surađivati sa svojim kolegama na europskoj i globalnoj razini, volontirati i pokretati pozitivne promjene u svom okruženju te društvu u cjelini.

Želimo vam svako dobro te da nadolazeće blagdane provedete mirno, u dobrome zdravlju i okruženi vašim najmilijima!

S poštovanjem i srdačno,

mr. sc. Antonija Gladović

ravnateljica

Božićna čestitka Agencije za mobilnost i programe EU

Erasmus+ u 2022. donosi Hrvatskoj više od 36 milijuna eura

Europska komisija je krajem studenoga objavila poziv na podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ u okviru kojega je projektima u Republici Hrvatskoj namijenjeno više od 36 milijuna eura, što je 8 milijuna eura više nego ove godine. Istražite pojedinosti i rokove za prijave!

Infografika s podacima o Pozivu za podnošenje projektnih prijedloga za Erasmus+ 2022. godine

Europske snage solidarnosti u 2022. godini mladima u Hrvatskoj donose više od 1,4 milijuna eura

U okviru poziva na podnošenje projektnih prijedloga za program Europske snage solidarnosti Hrvatskoj je na raspolaganju više od 1,4 milijuna eura. Mladima se pruža prilika sudjelovati u solidarnim i volonterskim aktivnostima u raznim područjima od društvenog i kulturnog značaja. Rokovi za pozive padaju između 23. veljače i 4. listopada 2022., ovisno o vrsti aktivnosti.

ESS ilustracija

Nova mrežna stranica Agencije za mobilnost i programe EU

Kako bi hrvatski korisnici bili pravodobno informirani i inspirirani za aktivno sudjelovanje u programima za koje smo nadležni AMPEU je izradila novu mrežnu stranicu na adresi: www.ampeu.hr gdje su posjetiteljima dostupne mnoge korisne informacije o programima, natječajima, rokovima i načinima prijave, te iskustvima korisnika.

Istražite naše aktualne novosti

Pregledajte otvorene natječaje

Zašto primam ovu poruku? Ovu poruku ste primili jer ste prethodno pokazali interes za ovom temom ili zato što ste nam dali svoju privolu za slanje ovog tipa poruka. Više o tome možete pročitati u Obavijesti o obradi osobnih podataka.