VOLONTERSKI PROJEKTI - ŽELIM VOLONTIRATI

Pet ženskih osoba različite dobi stoji ispred drvenih vrata kuće

Volontiraj za dobrobit zajednice, uči, upoznaj i živi s vršnjacima iz drugih zemalja! Možeš volontirati u inozemstvu ili u zemlji, dugoročno do 12 mjeseci ili kratkoročno do 2 mjeseca, samostalno ili u grupi s volonterima iz raznih zemalja!
Prijava i sudjelovanje su besplatni, a dobit ćeš:

  1. zdravstveno i putno osiguranje;
  2. putne troškove;
  3. smještaj, hranu i materijale za aktivnosti;
  4. mjesečni džeparac;
  5. pripremu i potporu za obavljanje volonterskih aktivnosti te tečaj jezika;
  6. potvrdu o sudjelovanju u projektu.

I to nije sve! Program je baziran na principima uključivanja i raznolikosti, što znači da svi mladi imaju jednaku priliku za sudjelovanje, odnosno ako imaš bilo kakvih poteškoća ili prepreka za sudjelovanje (zdrastvenih, financijskih, društvenih itd.), program ti nudi dodatnu mentorsku podršku i dodatna financijska sredstava (npr. za osobnog asistenta ili drugo) kako bi u potpunosti mogao/la uživati u volonterskom iskustvu!

Volonterske projekte provode provjerene i akreditirane organizacije, čime su osigurani standardi kvalitete!
Prijavi se za volontiranje ako imaš između 18 i 30 godina, motivaciju za pomaganje zajednicama i za učenje i stjecanje novih iskustava.
Registriraj se na Portalu Europskih snaga solidarnosti.

Registracija je brza i besplatna, a omogućuje ti:

  • kreiranje profila i pisanje motivacijskog pisma;
  • pretraživanje dostupnih volonterskih pozicija i projekata;
  • prijavu na volonterske projekte.

Uz to registracijom na Portal možeš besplatno poslušati 5 raznih modula (General Online Training) koji će ti pomoći pripremiti se za volontersko iskustvo. Moduli su online i interaktivni, i prava su poslastica za ulazak u svijet Europskih snaga solidarnosti.

Zagreb, 2022.

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Njome se izražavaju isključivo stajališta njezinih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za uporabu inofrmacija koje ona sadržava.

Impressum
Agencija za mobilnost i programe Europske unije
Frankopanska 26
10000 Zagreb
T +385 (0) 1 555 6498
ess@ampeu.hr
www.europskesnagesolidarnosti.hr


Poslušajte audio verziju letka:


Kako volontiranje pozitivno utječe na osobni rast mladih te razvoj društva pogledajte u videopriči Poljakinje Patrycje Pieniazek koja je došla u Hrvatsku na studentsku razmjenu i odlučila ostati jer je shvatila kako je u našoj zemlji pronašla svoje mjesto pod suncem.