Dani Erasmusa 2023. u znaku Europske godine vještina

U cijelom svijetu #ErasmusDays će se održati 9.-14. listopada 2023. Pridružite se i organizirajte svoja događanja na vrijeme!

Plava pozadina na kojoj šarenim slovima piše "#erasmusdays 9. > 14. listopada 2023." ispod čega je ilustracija odašiljača. S desne strane je pozadina sa šarenim konfetima na kojoj piše "6 dana da Europa zablista!"

Ove jeseni će se 7. godinu zaredom održati #ErasmusDays- prigodna godišnja manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježava uspjeh programa Erasmus+! Tih će se dana, od 9. do 14. listopada 2023. održati raznovrsna događanja diljem Hrvatske. Događanja organiziraju korisnici Erasmusa: ustanove i organizacije koje provode ili su provele projekte. Na njima predstavljaju svoje Erasmus+ projekte i rezultate, stečena znanja i iskustva. Sva događanja se upisuju na međunarodnu kartu. Tema ovogodišnjih Dana Erasmusa je Europska godina vještina.

Registracija događanja je otvorena i aktivnosti je moguće upisati na međunarodnu kartu događanja do 9. listopada 2023.!

6 dana da Europa zablista!

Ove godine će Dani Erasmusa prvi put trajati dulje, s dosadašnjih 3 dana trajanje je produženo na 6 dana kako bi svi erasmusovci imali više vremena za organizaciju događanja. Pozivamo sve korisnike da se i ove godine svojim aktivnostima uključe u obilježavanje Dana Erasmusa. 2022. je održano 221 događanje u Hrvatskoj, što je rekord u odnosu na prethodne godine. Proslavimo i ove godine zajedno uspjeh Erasmusa!

Vrste prihvatljivih događanja

Raznovrsna događanja su dobrodošla. Budite kreativni!

Primjerice to mogu biti izložbe, predavanja, prezentacije, projektni sastanci, druženja s građanima, kvizovi, okrugli stolovi, radionice, podcast, gostovanje u medijima, prigodne utrke, predstave, koncerti i slično. Možete ih organizirati samostalno ili zajedno s projektnim partnerima.

Neka ove godine vaše aktivnosti budu u znaku Europske godine vještina!

Unos aktivnosti na međunarodnu kartu događanja

Ne zaboravite registrirati svoja događanja do 9. listopada kako bi bila vidljiva na međunarodnoj karti događanja! Tek potom vaše aktivnosti postaju dijelom manifestacije Dani Erasmusa.

NAPOMENA: Nakon što ispunite online obrazac i unesete podatke o vašim aktivnostima, napravili ste sve što je potrebno! Proći će nekon vrijeme prije nego što vaše događanje postane vidljivo na karti jer sve aktivnosti moraju biti pregledane i odobrene prije objave. Molimo za strpljenje!

Dani Erasmusa na društvenim mrežama i video izazov

Dane Erasmusa možete obilježiti i aktivnostima na društvenim mrežama. U objavama možete opisati Erasmus iskustvo, stečene vještine ili rezultate projekata. Možete objaviti fotografije i videa s projekata. Također, aktivnosti kojima planirate obilježiti Dane Erasmusa možete prenositi uživo putem društvenih mreža. U svim objavama na društvenim mrežama koje se odnose na Dane Erasmusa molimo koristite hešteg #ErasmusDays.

Također, pokrenut je globalni video izazov na društvenim mrežama TikTok, Facebook i Instagram. Osnovna ideja je u videu "Tell me without telling me" pokazati gdje ste bili i koje ste vještine stekli ili gdje planirate otići preko Erasmusa, uz hešteg #ErasmusDaysChallenge.

Komunikacijski materijali i vizuali

Set komunikacijskih materijala možete preuzeti i slobodno koristiti u promociji vaših aktivnosti. U materijalima su vizuali za objave i naslovne fotografije na društvenim mrežama, vizuali za mrežne stranice i logotip.

Erasmus Days su odlična prilika za diseminaciju! Pozivamo vas da ju iskoristite!

Ako vam je potrebna podrška molimo javite se na pr@ampeu.hr

Šarena pozadina na kojoj je bijela pozadina na kojoj šarenim slovima piše "#erasmusdays 9. > 14. listopada 2023.". S lijeve strane piše "6 dana za promicanje vještina diljem Europe!"