Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Erasmus+ 2024.: Istražite mogućnosti financiranja u okviru Jean Monnet aktivnosti za učenje o EU u školi

Kako se globalno okruženje nastavlja mijenjati, važnost dubljeg razumijevanja Europske unije (EU) postaje sve važnije. U okviru novoobjavljenog Erasmus+ poziva za 2024. godinu nalaze se i Jean Monnet aktivnosti za škole koje omogućuju ustanovama za osposobljavanje nastavnika i nastavnicima da se prijave za financiranje nastave o EU u zemljama sudionicama programa Erasmus+.

Mladi uče o važnosti građanskog aktivnizma

Novi poziv Jean Monnet upravo je objavljen u sklopu programskog vodiča za Erasmus+ za 2024. koji sadrži potrebne informacije, uključujući i poveznice na prijavne obrasce.

Da biste saznali više o kriterijima prihvatljivosti i dodjele sredstava za Jean Monnet aktivnosti, slijedite poveznice u nastavku:

Rok za podnošenje prijedloga je 1. veljače 2024. Proces prijave osmišljen je na pristupačan način, potičući škole da iskoriste ovu priliku i unaprijede obrazovno iskustvo svojih učenika. Koraci za sudjelovanje dostupni su na stranicama Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu.

Trebate inspiraciju?

Prelistajte knjižicu Learning EU at school s svjedočanstvima nastavnika i učenika, a hrvatska verzija je dostupna na poveznici: "Učenje o EU u školi" .

Dosadašnji sažeci Jean Monnet Aktivnosti u drugim područjima obrazovanja i osposobljavanja mogu se naći na portalu Funding & Tenders.

Jedan primjer koji govori o dobrom učinku ove inicijative za obrazovanje o EU je projekt "EUducation Matters" iz 2023. Spomenuti projekt je proširio koncept EU ambasadora unutar Odjela za engleski jezik kako bi uključio predmete poput geografije, povijesti, znanosti, tehnologije, ekonomije, glazbe, etike i vrijednosti. Ciljevi projekta uključivali su edukaciju nastavnika navedenih predmeta za europske teme, prilagodbu kurikuluma uključivanjem elemenata europske zajednice, pokretanje interdisciplinarnih projekata i širenje znanja drugim školama lokalno i internacionalno. Rezultat? Učenici su dobili dublje razumijevanje gradiva što pridonosi jačanju općih demokratskih načela i osnaživanju europskog projekta.

Vizual Erasmus+ Jean Monnet programa
Jean Monnet aktivnosti su za visoka učilišta, škole, ustanove za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, ustanove za obrazovanje učitelja i nastavnika