Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Europska godina mladih obogatila Zagreb muralom o Europskim snagama solidarnosti

Kao dio proslave Europske godine mladih, u okviru zajedničkog projekta Agencije za mobilnost i programe EU i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, izrađen je mural na zgradi u Voltinom naselju u Zagrebu posvećen programu Europske snage solidarnosti.

ESS volonteri ispred zida na kojem se nalazi ESS mural
Foto: Marko Lopac

Otvaranje murala na zgradi u zagrebačkom naselju Voltinom održalo se 29. lipnja 2022. godine s početkom u 10 sati na adresi Hanamanova 16, a mural je pozdravnim govorom otvorila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Milan Pavelić i ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović.

Izradu murala organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade u okviru zajedničkog projekta Europska godina mladih, a izradili su ga zagrebački ulični umjetnici uz odobrenje Grada Zagreba i stanara zgrade u Voltinom naselju koji su ustupili svoju fasadu za mural.

Ravnateljica AMPEU-a drži govor prilikom otvaranja ESS murala
Foto: Marko Lopac

Mural ilustrira vrijednosti i mogućnosti programa Europske snage solidarnosti te predstavlja svojevrsni poziv mladima da se uključe u program koji im omogućuje da putuju i volontiraju te tako steknu neprocjenjivo životno iskustvo radeći za opće dobro i pomažuću ljudima u nepovoljnijem položaju, kako u zemlji tako i u svijetu. Kako je nastao mural pogledajte u našem videu.

Slika ESS murala na zidu zgrade
Foto: Marko Lopac

Europska godina mladih

Europska komisija proglasila je 2022. godinu Europskom godinom mladih s ciljem motiviranja mladih osoba i društvenih aktera na korištenje mogućnosti koje im programi Europske unije nude kako bismo zajednički izgradili bolju, zeleniju, uključiviju i digitalniju budućnost.

Hrvatska je s više od 240 događanja trenutno 5. po broju prijavljenih događanja u Europi, a pozivamo sve da i dalje prijavljuju svoja događanja!