Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Informativni dan Erasmus+ Sport 2024. u organizaciji Europske komisije

Europska komisija i Europska agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) organiziraju Informativni dana Erasmus+ Sport 30. siječnja 2024. u Bruxellesu kako bi potencijalne prijavitelje upoznali s programom, njegovim mogućnostima i prioritetima te ih kroz radionice uputili kako prijaviti i prezentirati projektne prijedloge.

Vizual na kojem piše "Započni svoju europsku trenersku avanturu ovdje". U pozadini je trenerica koja vodi dječju sportsku ekipu prema pobjedi.

Kroz šest programskih sesija govornici će raspravljati o politici financiranja te pružiti savjete i smjernice o pripremi i podnošenju prijedloga, kao i o financijskim aspektima programa. Sudionici će imati priliku umrežavanja i uspostavljanja kontakata s potencijalnim partnerima.

Budući da su popunjena sva raspoloživa mjesta za fizičko sudjelovanje, događanje se može pratiti od 09:30 do 18:30 sati putem interneta, na mrežnoj stranici EACEA-e (bez registracije), gdje se nalaze i cjelovite informacije o programu rada i panelistima.

Podsjetimo, koncem prošle godine objavljen je natječaj za podnošenje prijedloga za program Erasmus+ u 2024. godini u okviru kojeg se nalaze projektni formati namijenjeni sportu s ciljem poticanja zainteresiranih organizacija na aktivno sudjelovanje te doprinos inovacijama i razvoju sporta u Europi.

Erasmus+ Sport podržava zdrav život, promiče sportske vrijednosti, obrazovanje u sportu te suzbija nasilje, rasizam, diskriminaciju i netoleranciju u sportu. Otvoren je za javne i privatne organizacije u području sporta, nudeći projekte mobilnosti lokalnih sportskih klubova za jačanje kapaciteta osoblja te složenije suradničke projekte s inozemnim ustanovama, uključujući organizaciju sportskih događaja i razmjenu iskustava. Bespovratna sredstva dostupna su prijaviteljima projekata mobilnosti putem Agencije za mobilnost i programe EU.

Dok su projektni formati koji uključuju različite tipove suradničkih partnerstava s inozemnim organizacijama u nadležnosti Europske komisije te se prijavljuju putem Funding & Tender Opportunities Portala.

Cjelovite informacije o podnošenju prijava dostupne su u Vodiču kroz program Erasmus+ za 2024. godinu. Vodič kroz program Erasmus+ sadrži ključne informacije za sve koji žele prijaviti projekt u ovom području. Potrebno je pronaći područje sporta, pročitati detaljno uvjete za sudjelovanje, kriterije te odabrati mogućnosti.

Prijavni obrasci dostupni su na službenim internetskim stranicama Europske komisije.