Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Odluka o dodjeli Europske oznake jezika za 2021. godinu

Članovi Nacionalnog odbora donijeli su prijedlog o dodjeli Europske oznake jezika u kategorijama Odgoj i opće obrazovanje te Strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Pet oblačića za tekst, u svakom je jedna fotografija. U prvom je fotografija djevojke koja ima slušalice na glavi i maše rukom prema ekranu laptopa koji se nalazi ispred nje. U drugom su dvije žene i jedan muškarac koji sjede i razgovaraju. U trećem je portret muškarca koji se smije, na očima ima dioptrijske naočale. U četvrtom su dvije djevojčice. U petom dva mladića koji se smiju i razgovaraju.

Od 2021. godine Europska oznaka jezika dodjeljuje se isključivo projektima provedenima u sklopu programa Erasmus+ odnosno organizacijama koje su provele Erasmus+ projekte mobilnosti (Ključna aktivnost 1) ili projekte partnerstava (Ključna aktivnost 2) s izvrsnim rezultatima u području učenja i poučavanja jezika.

Korisnicima iz Republike Hrvatske planirana je dodjela ukupno četiriju nagrade, po jedna za svaku od sljedećih kategorija: Odgoj i opće obrazovanje; Strukovno obrazovanje i osposobljavanje; Obrazovanje odraslih i Visoko obrazovanje. Ovogodišnja dodjela nagrade održat će se u okviru jesenskih informativnih i edukativnih događanja koja se provode u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

Članovi Nacionalnog odbora, sukladno Smjernicama za provedbu Europske oznake jezika donijeli su prijedlog o dodjeli Europske oznake jezika u kategorijama Odgoj i opće obrazovanje te Strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

U kategorijama Obrazovanje odraslih i Visoko obrazovanje 2021. godine neće biti dodijeljena Europska oznaka jezika budući da nije nominiran nijedan projekt zbog nepostojanja projekata koji ispunjavaju sve formalne kriterije za 2021. godinu.

Odluka o dodjeli Europske oznake jezika

DOBITNICI ZA 2021.

Odluka europska oznaka jezika 2021

.pdf, 198,6 KB, 20. 11. 2021.