Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Predstavljanje platforme EPALE i europskih programa: Erasmus+ i Građani, jednakost, prava i vrijednosti

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za mobilnost i programe EU te Ured za udruge Vlade RH u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Novska predstavit će 16. prosinca 2021. u Novskoj EPALE e-platformu za obrazovanje odraslih u Europi te mogućnosti financiranja kroz EU programe Erasmus+ i Građani, jednakost, prava i vrijednosti.

Predstavljanje će se održati u četvrtak 16. prosinca 2021. godine u prostoru poduzetničkog inkubatora PISMO (Radnička ulica 2L, Novska) od 11:00 do 13:30 sati.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih predstavit će EPALE e-Platformu za obrazovanje odraslih u Europi. EPALE je europska, višejezična zajednica stručnjaka u području obrazovanja odraslih, a svojim članovima omogućuje povezivanje i učenje od kolega diljem Europe, putem objava na blogu, foruma i alata za traženje partnera.

Agencija za mobilnost i programe EU predstavit će program Erasmus+, najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Novi program započeo je svoje sedmogodišnje putovanje s povećanim proračunom od 26,2 milijarde eura, čime se nastoji prilagoditi globalnim izazovima kroz ključne prioritete uključivost, digitalnu transformaciju te zeleni i participativni prioritet.

S obzirom da je jedan od ciljeva programa Erasmus+ poboljšanje kvalitete obrazovanja odraslih diljem Europe, tijekom predstavljanja iznijet će se mogućnosti sudjelovanja u Programu za sve organizacije aktivne u području općeg obrazovanja odraslih kao što su pučka otvorena učilišta, centri za kulturu, muzeji, knjižnice, udruge i sl.

Ured za udruge Vlade RH zadužen je za informiranje i educiranje o Programu Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values Programme CERV), te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. To je najveći program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju demokracije, temeljnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je jačanju demokratske Europe i podizanju svijesti o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru.

Pogledajte program događanja. Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu popunjavanjem prijavnice.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje.

U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na odrasli@mobilnost.hr.


Napomena: Za sudjelovanje je nužna važeća EU digitalna COVID potvrda, uz poštivanje ostalih epidemioloških mjera (nošenje maski, dezinficiranje ruku i održavanje fizičke distance).