Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Otvaranje murala i predstavljanje mogućnosti u programu Erasmus+ u Osijeku

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade organizira otvaranje murala posvećenog programu Erasmus+, nakon čega će se predstaviti mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+ za ustanove u području srednjoškolskog obrazovanja. Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport koji već više od 35 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima građana svih generacija.

Grafiteri na dizalici oslikavaju Erasmus+ mural na zidu koje dijele dvije osječke strukovne škole
Ulični umjetnici oslikavaju Erasmus+ mural na zajedničkom zidu dviju osječkih strukovnih škola, Strojarske tehničke te Elektrotehničke i prometne škole

Događanje će se održati 31. siječnja 2023. u Osijeku na adresi Istarska 3, od 11 do 15 sati, u zgradi koju dijele Strojarska tehnička škola Osijek i Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Obje škole poznate su po brojnim uspješnim Erasmus+ projektima i europskoj dimenziji učenja koju pružaju svojim učenicima i nastavnicima.

Tom će se prigodom simbolički obilježiti i završetak Europske godine mladih i početak Europske godine vještina. Europska godina mladih ukazivala je na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti, a tijekom 2022. godine širom Hrvatske organizirano je više od 1100 raznovrsnih događanja, što je Hrvatsku učinilo trećom zemljom u Europi po broju održanih događanja. 2023. proglašena je Europskom godinom vještina, a u fokusu će biti razvoj vještina potrebnih za tržište rada, promicanje cjeloživotnog učenja i ulaganja u osposobljavanje i usavršavanje. Europska godina vještina bit će izvrsna prilika za hrvatske i europske korisnike da pokažu mnoga velika postignuća koja sudjelovanje u Erasmus+ projektima u području obrazovanja i osposobljavanja donosi za pojedince, ustanove i društvo.

Svečano otvaranje murala u 11 sati uz pozdravne govore visokih uzvanika bit će otvoreno za javnost i nisu potrebne prethodne prijave. Učenici, mladi, nastavnici, školsko osoblje, građani Osijeka i predstavnici medija moći će na informativnim štandovima osvojiti i prigodne darove te saznati više o programu Erasmus+ i području djelovanja Agencije za mobilnost i programe EU te Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Predstavljanje mogućnosti u programu Erasmus+ od 12 do 14 sati namijenjeno je osoblju ustanova u području srednjoškolskog obrazovanja, uključujući i početnike i iskusne sudionike programa Erasmus+. Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se putem online obrasca do 26. siječnja 2023 do 12 sati. Broj sudionika je ograničen; u slučaju većeg broja prijava zadržavamo pravo selekcije relevantnih sudionika. Sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju. Povrat putnih troškova nije moguć. Za dodatne informacije o ovom dijelu programa molimo obratite nam se na e-adresu: strukovno@ampeu.hr.

Program događanja

11:00 – 12:00

Otvaranje murala (otvoreno za javnost)

12:00 – 14:00

Predstavljanje mogućnosti u programu Erasmus+ (uz prethodnu prijavu)

12:00 – 12:20

Erasmus+ mogućnosti za srednjoškolsko obrazovanje

12:20 – 13:00

Erasmus akreditacije

13:00 – 14:00

Dugoročni učinak Erasmus+ projekata (radionički dio)

14:00 – 15:00

Ručak, umrežavanje