Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Potpredsjednica Komisije Šuica na završnoj konferenciji Europske godine mladih u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica sudjelovat će u ponedjeljak 10. listopada 2022. na konferenciji “Europska godina mladih 2022. – iskoristi priliku”. Europska godina mladih 2022. inicijativa je koju je pokrenula Europska komisija kako bi poslala jasnu podršku i osnažila na aktivnu participaciju mlade diljem Europe koji su na različite načine bili pogođeni posljedicama pandemije.

Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica
Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica @Europska komisija

Konferenciju “Europska godina mladih 2022. – iskoristi priliku” završno je i najvažnije nacionalno događanje u okviru obilježavanja ove istoimene inicijative Komisije usmjerene na mlade, a organizira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade Vlade Republike Hrvatske. Detaljnije informacije o konferenciji i programu možete pronaći na stranicama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Uz potpredsjednicu Europske komisije Dubravku Šuicu, u uvodnom dijelu konferencije govorit će i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, te državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić. Otvorenju konferencije prisustvovat će i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Davor Filipović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Po završetku uvodnog dijela konferencije – između 11 i 11.15 sati – potpredsjednica Komisije Šuica bit će dostupna za kratke izjave medijima na lokaciji održavanja konferencije, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Konferencija će biti emitirana uživo na Youtube kanalu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Više informacija o europskim inicijativama za mlade

Europska godina mladih 2022.

Akcijski plan za mlade u okviru vanjskog djelovanja EU-a

Program Erasmus+

Europske snage solidarnosti

Program ALMA