Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

5 stvari koje trebate znati o novom pozivu za Erasmus+ 2024.

S obzirom na otvorenje poziva za prijave za Erasmus+ 2024., predstavljamo vam pet ključnih stvari koje trebate znati o ovom novom projektnom ciklusu.

u prvom planu mladić na skejtu drži se za ruke s dvije djevojke unutar kruga
 1. Tradicija potpore: Ovaj program, osnovan prije više od 36 godina, pružio je potporu 14 milijuna ljudi u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sportske mobilnosti. Erasmus+ 2024. nastavlja širenje, donoseći pozitivne promjene u različitim sektorima i krajobrazima.
 2. Viša razina potpore za mobilnost: Kako bi se suzbili učinci inflacije i potaknulo šire sudjelovanje, Erasmus+ 2024. povećava razine bespovratnih sredstava za mobilnost. Sudionicima će biti ponuđena viša razina potpore kako bi se olakšalo sudjelovanje u programu, uzimajući u obzir inflaciju i eskalaciju troškova.
 3. Poticaji za zelena putovanja: Održiva putovanja postaju standardna opcija u 2024., stoga program pruža snažnije poticaje za one koji se odluče putovati na održiv način. Istovremeno, postoji i veća potpora za putovanja koja nisu održiva, posebno za sudionike koji žive u udaljenim područjima.
 4. Prihvaćanje vrijednosti EU-a: U 2024., program će još snažnije naglašavati usklađenost s europskim vrijednostima. Korisnici programa moraju poštovati temeljne vrijednosti EU-a, uključujući poštovanje ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava i ljudskih prava.
 5. Kontinuirana potpora Ukrajini: Erasmus+ i dalje predano pruža potporu Ukrajini kroz inicijative koje rješavaju obrazovne izazove izazvane ratom. To uključuje poticanje mobilnosti učenika, borbu protiv dezinformacija te promicanje integracije izbjeglica.

S godišnjim proračunom od 4,3 milijarde EUR, Erasmus+ 2024. pruža obilje mogućnosti za mobilnost i suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Poziv na podnošenje prijedloga u 2024. obuhvaća projekte izgradnje kapaciteta, partnerstva za inovacije, suradnju civilnog društva te mnoge druge mogućnosti. Sve informacije pratite putem mrežne stranice Agencije za mobilnost i programe EU: Erasmus+, Područja programa Erasmus+, Kalendar događanja, Koraci za sudjelovanje, Novosti i Natječaji.

Kako sudjelovati:

1. Proučite Vodič kroz program

2. Istražite listu rokova za financiranje

3. Upoznajte se sa smjernicama za prijavu