Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en
Korak po korak

Kako pokrenuti projekt

Ilustracija kako pokrenuti projekt

Prvi koraci u programu Erasmus+: upoznavanje s mogućnostima Programa, okupljanje projektnoga tima i priprema projekta.

Prije projekta 2021.

U gornjem lijevom kutu nalazi se fotografija djevojke s ruksakom na leđima i otvorenom kartom u rukama. Fotografija se nastavlja izvan kruga gdje je fotorafija djevojke koja sjedi za stolom ispred računala

Upoznajte strukturu programa
Za odluku o sudjelovanju u programu Erasmus+ važno je znati u kojem je području vaša organizacija prihvatljiv prijavitelj i što se može prijaviti. U području koje vas zanima proučite mogućnosti i formate projekata. Neke su organizacije prihvatljivi prijavitelji u više područja; izaberite najprikladnije.

Iskoristite našu podršku
Brojne smo korisne savjete i upute prikupili u različite publikacije, brošure i druge materijale. Organiziramo radionice i informativna događanja na kojima vas upoznajemo s mogućnostima programa, pomažemo oblikovati projektnu ideju i dajemo upute za prijavu. Na upite putem elektroničke pošte odgovaramo u roku 48 sati, a odgovorit ćemo i na upite telefonom. Prije nego što nam postavite pitanje, na stranici područja u kojem prijavljujete projekt proučite i najčešća pitanja i odgovore, ako su dostupni.

Registrirajte organizaciju
Za sudjelovanje je nužna registracija organizacije putem Sustava za registraciju organizacija. Registracija se obavlja samo jednom i nije ju potrebno ponavljati pri eventualnim budućim prijavama projekata, a vrijedi u svim područjima provedbe programa. Kako biste mogli registrirati organizaciju ili administrirati podatke, potreban vam je EU login.

Upoznajte kalendar natječaja
Projekti se mogu prijaviti jednom ili više puta godišnje, ovisno o području. Prijavljuju se online, na stranici Europske komisije. Ulogirajte se, potražite područje u kojem se želite prijaviti i vidjet ćete sve dostupne natječaje i obrasce.

Okupite projektni tim
Prije nego što se upustite u Erasmus+ projektno putovanje, formirajte projektni tim i zajedno odgovorite na pitanja: ŠTO želite postići projektom? TKO je vaša ciljana publika? KOME će biti namijenjeni rezultati? Zašto vam je potrebna međunarodna suradnja? Jesu li vaši ciljevi u skladu s prioritetima programa Erasmus+?

Mnoštvo osoba posjećuje štandove izlagača na događanju Agencije za mobilnost i progame EU-a
AMPEU događanje Inspiriraj se! 2019. godine Ivan Mijić za AMPEU

Prepoznajte potrebe ustanove i razmislite kako ih Erasmus+ može riješiti
Kakav učinak želite ostvariti uključivanjem svoje organizacije u programe EU-a?
Europske aktivnosti ne smiju biti dodatne aktivnosti, već moraju postati sastavni dio vašega razvojnog planiranja. U razmatranje o tome uključite sve relevantne suradnike - tako će Erasmus+ za vas postati jedinstvena prilika, a ne dodatni teret. Zajedno osmislite i uspostavite projektnu logiku (potrebe organizacije - ciljevi kojima težite - aktivnosti koje će vas dovesti do ciljeva).

Odaberite format projekta koji želite provoditi (ovisno o potrebama i ciljevima koje ste ustanovili)

Trenutak je za upoznavanje pojedinosti projektnih formata: projekti mobilnosti ili partnerstva? Koje aktivnosti želite provoditi? Hoćete li pohađati tečajeve? Ugostiti stranog stručnjaka? Imate li partnere s kojima želite surađivati? Razvijati nove metode rada? Proizvesti intelektualne rezultate? Hoće li vaši zaposlenici, učenici ili polaznici sudjelovati u projektu? Proučite sve mogućnosti u području u kojem se prijavljujete, tuđa iskustva, primjere.

Postavite pitanje ili potražite uslugu savjetovanja
Dostupni smo za sva pitanja, upute i podršku prije, tijekom i po završetku projekta. Možete nam se javiti putem elektroničke pošte ili nas nazvati. Prije roka za prijavu možete nam poslati svoj koncept projekta i dobiti korisne savjete koji će povećati vaše izglede za financiranje. Informacije o načinu savjetovanja potražite u sljedećem koraku - Prijava projekta.

Sve informacije o Programu
Vodič kroz program Erasmus+ (HR) osnovni je dokument za svakoga tko želi prijaviti projekt. U njemu ćete naći najopširniji, najtočniji i najdetaljniji opis programa, dostupne projektne formate, pravila financiranja, prihvatljive aktivnosti, njihove opise, sadržaje i sve druge informacije koje Vodič čine abecedom Erasmusa. Na stranici Europske komisije dostupne su sve verzije Vodiča, uključujući dopune te verzije na svim jezicima EU.

Erasmus+ kroz područja

Odgoj i opće obrazovanje

Ilustracija učitelja i dvojice učenika

Strukovno obrazovanje i osposobljavanje

Ilustracija grupe ljudi različitih zanimanja.

Obrazovanje odraslih

Ilustracija jednog muškarca i dvije žene koji u rukama drže oblačiće za tekst.

Visoko obrazovanje

Ilustracija djevojke koja tipka na laptop

Mladi

Ilustracija dva oblaka s tekstom na kojima sjedi djevojka koja tipka po laptopu.

Inspiracija

PUBLIKACIJE

Ilustracija muškarca koji nešto zapisuje u bilježnicu

Pronađi korisne materijale

Doznaj Više

DOGAĐANJA

Ilustracija muškarca koji u rukama drži megafon.

Informiraj se i sudjeluj u događanjima

Doznaj Više

USPJEŠNI PRIMJERI

Ilustracija jednog muškarca i dvije žene koji u rukama drže oblačiće za tekst.

Istraži Erasmus+ diseminacijsku platformu

Doznaj Više

SCHOOL EDUCATION GATEWAY

Ilustracija dvojice muškaraca i jedne žene koji sjede zajedno za stolom na sastanku.

Potražite partnere

Doznaj Više