Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en
AKTIVAN ŽIVOT ZA SVE

Promocija sportskih vrijednosti i obrazovanja

Dio slike prikazuje profesionalne sportašice koje trče dok je drugi dio trčanje kroz prirodu

Erasmus+ sport

Program Erasmus+ obuhvaća i aktivnosti u području sporta, čime se promiče sudjelovanje u sportu, fizičkim aktivnostima i volonterskom djelovanju.

Program Erasmus+ u području sporta nudi mogućnost ostvarivanja projektnih ideja kroz dvije aktivnosti:

Ključnu aktivnost 1 (decentralizirane prijave)

Mobilnost sportskog osoblja

Lokalni sportski klubovi prijavljivanjem na mobilnost omogućavaju svojim svojim trenerima i/ili ostalom sportskom osoblju usavršavanje u inozemstvu kroz dvije mogućnosti: praćenje trenerskih poslova ili kratkoročno treniranje drugog kluba.

Projekti mogu trajati do 18 mjeseci uz sudjelovanje do 10 osoba.

Ostvarenje ciljeva ove aktivnosti omogućit će osoblju da poboljšaju kompetencije, kvalifikacije i steknu nove vještine kroz učenje i boravak u drugom sportskom klubu, a posljedično do jačanja sportske organizacije.

Riječ je o novoj aktivnosti koju lokalni sportski klubovi mogu prijaviti nacionalnoj agenciji.

Vodič kroz program Erasmus+ ključni je dokument za svakoga tko želi prijaviti projekt. Dostupan je hrvatski prijevod Vodiča kroz program Erasmus+, uz napomenu da, u slučaju razlika, prednost ima verzija na engleskom jeziku. Potrebno je pronaći područje sporta, pročitati detaljno uvjete za sudjelovanje, kriterije i odabrati mogućnosti.

Prijavni obrazac nalazi se na stranici Erasmus+ and European Solidarity Corps u dijelu Opportunities for Erasmus+.

Kontaktirati nas možete na e-adresu: sport@ampeu.hr

Ključne aktivnosti 2 (centralizirane prijave):

Sport za suradnička partnerstva
Sportske ustanove kroz ovu aktivnost mogu razmijeniti dobra iskustva i prakse s partnerima u projektu te primjerice osmisliti nove metode rada.

Mala partnerstva
Male organizacije s manje iskustva i pojedinci primjerice koji prvi put sudjeluju u programu lakše će prijavili projekt kroz ovu aktivnost. Za razliku od suradničkih partnerstava potpuno su smanjene prepreke za sudjelovanje jednostavnijim administrativnim zahtjevima.

Neprofitnaeuropska sportska događanja
Kroz ovu aktivnost možete organizirati sportske događaje koji promoviraju volonterstvo u sportu, socijalnu uključivost, borbu protiv diskriminacije te događaje koji potiču na sudjelovanje u tjelesnoj aktivnosti

Erasmus+ sport KA2 centralizirana je aktivnost što znači da njome izravno upravlja Europska komisija, odnosno Izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA). Prijave za ove aktivnosti vrše se putemFunding & Tender Opportunities Portala, a više informacija o aktivnostima možete pronaći na stranicama Europske komisije.

Natječaj

Četvero mladih ljudi u učionici

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2024. godinu

Koraci za sudjelovanje

Vizual Erasmus+ programa za sport. Na kockastom vizualu prikazana je trenerica koja puše u zviždaljku i pobjednički dječji tim kako slavi.

Praktične informacije kroz Erasmus+ projektni ciklus